• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Diskhandduk Svensk sommar

Betyg: 5 stjärnor av 5 (1 recensioner)
Handla denna produkt Diskhandduk Svensk sommar
pris 139 kr
Tillgänglighet: Bara 1 kvar i lager

Enhetsfrakt 59 kr

Snabba leveranser

Säker betalning

Art nr: 1512

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Handduk Svensk sommar

Diskhandduk Svensk sommar

Diskhandduken Svensk Sommar är inte som vilken vanlig handduk som helst. Att titta på dess undersköna motiv är att få en inre resa till barndomens ängar. Kanske hängde en liknande handduk hemma hos mor- eller farföräldrarna? Eller i köket hemma hos mamma? Den är även en hyllning till vårt land Sverige och det svenska landskapet, vilket aldrig kommer gå ur tiden!

 

Designern bakom motivet

Motivet är skapat av konstnären och designern Marianne Welander, vars verk ofta syftar till att återge den oskyldiga och vackra fantasivärlden hos barn. Hon målar gärna i olja och de färdiga konstverken är färgstarka och fyllda med liv, glädje, hopp och kärlek. Welander är bosatt i Dalarna, en plats som starkt värnar om de svenska traditionerna, varför en stor andel av hennes målningar ger en känsla av hyllningar till Sverige.

 

I just detta motiv ser vi två barn, en flicka och en pojke, i traditionella blågula folkdräkter. De är i full färd med att plocka blombuketter, kanske till dagens firande. De nästintill drunknar i den frodiga blomsterängen av prästkragar. Det ser ut att vara en varm och solig dag och bakom dem står midsommarstången redan rest och i toppen vajar den svenska flaggan. Längre bort finns ett antal röda stugor, helt enligt dalsländsk tradition – kanske är det där barnen bor? Flickan som skulle kunna vara pojkens storasyster, ser mycket koncentrerad ut, och i hennes långa, blonda, flätade hår vilar en blå blomsterkrans. I bakgrunden ser vi också ett böljande hav, och silhuetten av vackra berg. En plats att förlora sig i och önska sig bort till.Mått och material

Handduken är helt gjord i 100 % ekologisk bomull och handtvätt är att föredra. Motivet är broderat med svaga, bleka färger för den där rätta nostalgiska känslan. Måtten är 35x50 cm.

 

 

Certifikat: GOTS
Designer: Marianne Welander
Material: 100% Ekologisk bomull
Storlek: 35X50 CM

 

Produktinformation

  • SKU:

    1512

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Passar fint att ta fram den här diskhanduken till sommaren. Gör sig snyggt i köket.

Andra köpte också