Sök

Disktrasa vårlökar

Art nr: 1525

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Disktrasa vårlökar

När vi hör ordet disktrasa får vi ofta en tråkig bild för ögonen. Alla har vi väl nån gammal urtvättad historia hängandes på kranen där hemma, vars otrevliga odör och bakterieansamling faktiskt kan utgöra en direkt hälsofara. Om inte annat så är disktrasor sällan särskilt inspirerande. Men här får vi tänka om. Motivet på denna trasa är designat av Birgitta Lamm-Sederholm som är mode- och textildesigner, och har studerat vid bland annat Beckmans Skola och Tillskärarakademin. Disktrasan Vårlökar för tankarna på en drömsk upptäcktsfärd, till barndomens blomsterängar. Motivet uppvisar en nyutslagen vårlöksrabatt, i all sin prakt. Just här trängs blå pärlhyacinter och vita pingstliljor, bland de gröna stjälkarna. Det känns nästan som att vi står innanför ett fönster och tittar ut, då motivet ramas in så vackert. Dröm dig bort till nostalgins förlovade land och det kommer aldrig att bli tråkigt att diska igen.

 

Måtten är 30x25 cm.

 

Disktrasans material

Det är ovanligt att disktrasor är tillverkade på det sätt som denna produkt är. Materialet är bomull-bambuviskos som vävts samman genom en speciell teknik, vilket gör att trasans uppsugningsförmåga är mycket god. Dessutom kommer du att få behålla detta konstverk i din ägo under lång tid framöver, eftersom att bambus antibakteriella egenskaper gör trasan långt mer hygienisk än vanliga produkter. Det går även mycket bra att tvätta den om och om igen utan att förstöra kvaliteten. Så tveka inte, byt ut den gamla stinkande trasan på kranen mot denna skönhet, och de sena kvällarna över diskbänken kommer aldrig bli sig lika! 

 

Tillverkad av Ekelunds linneväveri 

Hos oss på Nostalgiska så hittar du liknande disktrasor som mormor använde som du såklart kan koka eller slänga in i tvättmaskinen för att rengöra. De vävs av Ekelunds linneväveri som är ett familjeägt väveri. I hela 17 generationer, och mer än 450 år, har familjen arbetat med textil. Enligt väl dokumenterad forskning är de sannolikt världens äldsta dokumenterade textila familjeföretag.

 

Ekelunds har vävt sedan 1692 och ligger i Horred utanför Göteborg. Mormor kan mycket väl använt deras disktrasor även om jag inte kan säga med säkerhet att de var just de hon använde. Dock har materialet föryngrats lite och numer görs disktrasorna av Ekelunds i bomull och bambu. Dessa diskdukar är gjorda med en speciell teknik. De är som tidigare berättats vävda av bomull och bambuviskos, en kombination som skapar en produkt med väldigt bra uppsugningsförmåga.

 

Bambu har också antibakteriella egenskaper vilket gör att du får en fräschare trasa än vanligt efter du har använt den. Bambun dödar cirka 75% av bakteriefloran inom ett dygn vilket gör att diskdukarna från Ekelunds är ett hygienskt alternativ.

 

Disktrasan är kvalitetsmässigt anpassad för att uppfylla de rengöringskrav som krävs för en bakteriefri disktrasa. Tål att kokas eller maskintvättas upp till 95 grader. Duken kan dessutom steriliseras i mikrovågsugn, våt, 4 min med full effekt (Biomedicinskt forskarresultat).

 

 

SKÖTSEL Tvätta regelbundet och omgående före det att trasan torkat om du torkat upp vätska som kraftigt missfärgat trasan.

Den tål att kokas

Tvätt i maskin: Tvättmärkt 95°C. Oftast räcker det med 60°C. Tvättas separat första gången, därefter beaktas normal försiktighet med vad man tvättar tillsammans med diskduken.

Trasan fäller inte ut färg efter första tvätten men den avger fibrer som alla andra textilier gör mer eller mindre.

Tvätt i diskmaskin: Går bra, kläm fast den så att den inte åker runt och tätar till avloppsilen.

Tvätt i gryta: Gammal väl beprövad metod. Lägg diskduken ihop med lite tvättmedel och koka 5 minuter, skölj ur den under kranen.

Sterilisering i mikrovågsugn: Våt trasa 4 minuter på full effekt.

 

Diskduken är utvecklad och tillverkad i Sverige av Ekelund, Linneväveriet i Horred AB Samtliga Ekelund-produkter är miljömärkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. bra miljöval 

 

Certifikat: GOTS
Designer: Birgitta Lamm-Sederholm
Material: Bomull-Bambuviskos 50/50
Storlek: 30X25 CM

Produktinformation

  • SKU:

    1525

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också