Sök

Disktvaga

Betyg: 5.0 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1229

Gammeldags, klassisk ristvaga eller disktvaga, en sådan som mormor använde

Handla denna produkt Disktvaga
pris 89 kr/st
Tillgänglighet: Slut i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Disktvaga

Mormor hon använde disktvaga, men hon kallade det inte så utan det var diskborste för henne. Detta är en klassisk disktvaga i risrot. en riktigt gammaldags typ av diskborste som mormor använde när hon diskade. Passar bra för rengöring av stekpannor och kastruller. Mormor gjorde sina disktvagor själv många år inan hon började köpa färdiga av den typ vi nu säljer här på Nostalgiska.se

 

OBS: Lägg disktvagan i kokande vatten några minuter före första användningen så får du en seg och spänstig borste som tål en rejäl avskrubbning.

 

Vikt 31 g
Längd 13,5 cm
Diameter 5 cm

 

Disktvagan är tillverkad av Iris hantverk, ett litet borstbinderi som startades i slutet av 1800-talet i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den alltså finns kvar än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. 

Idag är man 13 anställda i Iris Hantverk. Grunden i verksamheten är borstbinderiet på Sandsborgsvägen i Enskede. Där binder 5 synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition. På iris hantverk värnar man om hantverkarna och borstbinderiets fortlevnad. Dess vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.

Alla borstarna från Iris hantverk är av exklusiv design och tillverkas mestadels av naturmaterial, Det finns ingenting som slår den känslan och den kvaliteten som en handdragen borste i naturmaterial ger.

 

Produktinformation

  • SKU:

    1229

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 89 kr (2023-09-04)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Den här köpte jag till svärmor som blev överlycklig då hon letat länge efter en ny då hennes med flera år på nacken inte var så fin längre! Disktvagan är det absolut bästa att rengöra grytor och pannor med enligt henne!

Andra köpte också