• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Lerkruka & fat Helena Hög - Oglaserad Grå 14 cm

Betyg: 0 stjärnor av 5

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Art nr: 5870

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Lerkruka & fat Helena - från Bergs potter

Här är en riktigt traditionell kruka från Bergs Potter. Först skapad i I Lazio-regionen norr om Rom, av en av de ledande keramikerna, Roberto Rosso på 1800 talet. Helena är en blomkruka med en spetskant inspirerad utav antikens Grekland.

Varje kruka är handgjord på det gamla traditionella sättet. Det gör att varje kruka är unik och att det kan skilja sig lite mellan olika krukor.

Leran som används vid tillverkningen är av högsta kvalité och kommer från italien där man gör krukor på samma traditionella sätt som man alltid gjort. I och med att leran är av högsta kvalité, så låter den växternas rötter andas samtidigt som den behåller fukten i jorden. Den ger alltså de bästa förutsättningarna för att dina växter ska trivas och må bra. 

Det går bra att plantera direkt i krukan eftersom den har dräneringshål i botten och ett fat som samlar upp överblivet vatten.

Obs! De oglaserade krukorna har ett poröst ytterskikt och kommer med tiden att få en vacker patinerad yta med färgskiftningar. Detta beror på att ämnen i jorden, vatten och även själva växten filtreras genom krukan. 

Kom ihåg att skydda känsliga ytor från kondensen som kan förkomma på undersidan av krukorna på de oglaserade varianterna.

 

Skötselråd Diskas för hand

Materialspecifikation Italiensk lera

Storlek: Höjd ca 21cm diameter ca 14 cm

 

Produktinformation

  • SKU:

    5870

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också