Sök

Svenska musiklegender (6-disc)

Art nr: 1956
Handla denna produkt Svenska musiklegender (6-disc)
pris 349 kr/st
Tillgänglighet: Lagervara

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Svenska musiklegender (6-disc)

Våra svenska storstjärnor Evert Taube, Zarah Leander, Alice Babs och Jussi Björling sjöng inte bara i folkparker och på skiva – de
spelade in film också!

Nu kan du äntligen njuta av melodier som Fritiof och Carmensita, Calle Schewens val, Flickan i Havanna, Ingen är som du, Blickar är kvinnans invit och Land, du välsignade i denna välljudande box med sex medryckande spelfilmer. Fyra av dem aldrig tidigare utgivna på dvd.

Studio S är stolta över att få säga det i toner och inte i ord!

Falska miljonären (1931)
Zarah Leander gör rollen som den internationella äventyrerskan Marguerite Lebon som tillsammans med två kumpaner försöker pressa pengar av en miljonär. Av Paul Merzbach med Zarah Leander, Fridolf Rhudin och Håkan Westergren.

Fram för framgång (1938)
Jussi Björling spelar den refuserade radiosångaren Tore Nilsson som gör en kupp och provsjunger i etern genom att avbryta radiochefen. Detta leder till mycket dramatik. Av Gunnar Skoglund med Jussi Björling, Åke Ohberg, Aino Taube och Anders Henrikson.

I Roslagens famn (1945)
Kvinnokarlen Fritiof Andersson och hans äventyr i både Roslagen och Sydamerika. Byggd på visor av Evert Taube, som även kan skymtas i filmen. Av Schamyl Bauman med Åke Grönberg, Thor Modéen, Marianne Aminoff och Artur Rolén.

Sjösalavår (1949)
Evert Taube, spelad av ingen mindre än trubaduren själv, har pengaproblem och bestämmer sig för att lösa saken genom att åka till Buenos Aires för att skaffa stoff till nya visor. Av Per Gunvall med Evert Taube, Elof Ahrle, Maj-Britt Nilsson, Douglas Håge och Hjördis Petterson.

Musik ombord (1958)
Musikerna Hansen och Jensen utlovas en internationell turné om de lyckas övertala succéartisten Ulla Winther att sjunga i deras band. Något som visar sig bli en stor utmaning. Av Sven Lindberg med Alice Babs, Sven Lindberg, Svend Asmussen, Lena Nyman och Ulrik Neumann.

Det svänger på slottet (1959)
Sångerskan Inga och konservatorn Svante drömmer om gifta sig och flytta ihop. Men när den bortskämda
överklasshoppan Sophie får upp ögonen för Svante blir allt komplicerat. Av Alf Kjellin med Alice Babs, Sven Lindberg, Yvonne Lombard och Gunnar Björnstrand.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/N7D9BhjiOz

Produktinformation

  • SKU:

    1956
  • EAN / GTIN:

    7350036727666

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 349 kr (2023-11-11)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också