Tulo tablettask

Betyg: 5.0 Stjärnor (6 recensioner)
artikelnummer 1419
Shop this product, Tulo tablettask
pris 17 kr/st
Tillgänglighet: LagervaraLeveranstid: 1-7 dagar

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Tulo tablettask

Smaken av Tulo är riktig äkta nostalgi. Det är en klassisk svensk tuggbar halstablett.  

Tulo tablettask

Smak är ett sådant starkt sinne som gör att det mänskliga minnet kan hoppa tillbaka flera tidsepoker på ett ögonblick. Du kanske trodde att du behövde en tidsmaskin, men det är inte fallet denna gång. Denna Tulo tablettask nämligen sådana smaker. Exakt samma goda, söta, mintsmak som sist. Den fräschar upp din mun precis som förr.

 

Godis har förändrats, men inte Tulo

Det var ju helt enkelt annorlunda förut. En ask Tulo var en otrolig lyx, och behövde kanske delas av många. I dagsläget är den situationen ett blott minne, men man kan ju i alla fall anta att godis har blivit betydligt mindre uppskattat. Just dom där stunderna av godislycka, som många av dagens unga aldrig kommer att förstå. Men låt dom smaka på dessa små Tulo tuggtabletter och se om dom gillar det. Kanske har du någon rolig anekdot att berätta om när du själv åt dessa. Oavsett om du har en historia att berätta eller inte så är smaken fortfarande lika otrolig, och det är ju det som är det viktiga.

 

1910 var året som allt började

1910 startade AB Förenade Chokladfabrikerna, eller Choklad-Thule, som det kallades. Detta företag skapade, bland mycket annat, Tulo tablettask. De var även de som började tillverkningen av klassikerna Mums-Mums och Plopp, samt romerska bågar. 1969 förvärvades Choklad-Thule av Cloetta som fortsatte tillverkningen av Tulo. Tulo fanns i flera smaker bland annat med mentol, citron och honungssmak. 

Så vi överdriver inte när vi säger att detta är över 100 års smakkultur i fickformat. Det är rent av svårt att föreställa sig för de unga, så låt smaken tala för sig själv. Det är en fantastisk sak att kunna färdas i tiden på detta sätt. Det är väldigt svårt att uppnå sådan nostalgikänsla med hjälp av de andra sinnena, för det är just smak som väcker de starkaste känslorna hos oss människor. Så låt dig själv uppleva, eller bjud din familj och vänner på en resa tillbaka i tiden. Det är onekligen en ask för många tillfällen, och kan njutas av på tusentals olika sätt.

Den klassiska slogan för halstabletten var: Tag Tulo i tid! och Tag alltid Tulo!.  

Nu kan du alltså köpa din ask Tulo här hos oss på Nostalgiska.


En ask innehåller 25 gram Tulo tabletter.

Ingredienser: Socker, glukossirap, vatten, aromer.

Produktinformation

SKU:

1419

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5
Verifierat köp

Lika god som jag minns den.

Betyg: 5 stjärnor av 5
Verifierat köp

Goda. Smakar som jag minns det

Betyg: 5 stjärnor av 5
Verifierat köp

Betyg: 5 stjärnor av 5
Verifierat köp

Minns inte smaken men väldigt kul att kunna köpa det man känner igen sen man var liten