• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Tumble Torch Stor oljelampa Svart (Svart)

Betyg: 4.7 stjärnor av 5 (13 recensioner)
Handla denna produkt Tumble Torch Stor oljelampa Svart
pris 429 kr
Tillgänglighet: Lagervara

Enhetsfrakt 59 kr

Snabba leveranser

Säker betalning

Art nr: 1715

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Tumble Torch Stor oljelampa Svart 

Det här är en riktigt klassisk nostalgisk oljelampa. Tilllverkades på 50 talet av Amerikanska vägverket för att vara ovältbara, och användes av dem vid vägarbeten. Lampan har tyngder i botten så att den inte ska gå att välta. Den är också specialgjord för att fungera i regn och rusk, och den blåses inte ut av vinden när man eldar. Det var ett måste vid vägarbetena, att lyset skule fungera i alla väder, under lång tid, och att lampan inte ens skulle välta om den blev påkörd av bilar.

Tumble torch oljelampa är gjord för en extra lång brinntid och den lilla varianten brinner i hela 24 timmar!!! Brinnntiden kan dock påverkas av vilken lampolja du använder samt hur mycket veke du har framme. Du ska bara ha några få mm veke för att lampan ska fungera som alldra bäst, och ha längst brinntid. Tumble torch har en speciellt glasfiberveke som gör att den inte brinner upp och förstörs, så länge man ser till att alltid hålla lampan fylld med olja och inte elda veken när det inte finns olja inuti. 

Själv använder jag mina tumble torch vinter som sommar. De står ute i trädgården på ställning och har gjort så sedan de köptes för snart tio år sedan. Jag har aldrig bytt veke på dem. Jag bara fyller dem med olja och eldar. De brinner bra i alla väder. Ibland på sommaren blandar jag i lite citronella i oljan för att skrämma bort myggen, men för det mestaanvänder jag bara vanlig lampolja.

Tumble torch är perfekt i trädgården vid midsommar, krätffesten, vid jul och nyår, eller bara en vanlig helg eller vardagskväll.

 

När som helst som man vill skapa stämning och göra det lite mysigt i trädgården kan man använda sin tumble torch

 

Mått: höjd 20,5 cm, diameter 20 cm

Volym: 2,5 L

Vikt: 2 kg

Material: metall, kiselsten, glasfiber

Brinntid ca 24 timmar!!!!!!

Produktinformation

  • SKU:

    1715
  • EAN / GTIN:

    8714982009457

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Köpt flera tidigare och älskar dessa olje lampor ! De brinner länge och i ur o skur !! Rekommenderas varmt även som gå bort present ! Man slipper köpa marschaller och batteri ljus som oftast går sönder eller inte tål fukt o snö !! Riktigt bra kvalitet !!

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Älskar dessa lampor och har flera stycken . Otrolig kvalitet , brinner i ur o skur . Lätta att släcka med vekhatten som också skyddar veken från väta då lampan ej är tänd . Kommer aldrig behöva kasta ut pengar på marschaller mer .. dessa lampor håller i evigheter och lågan är såå vacker med sitt varmgula sken !!

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Har nu fått tag i nr 2 av denna vackra oljelampa. Står i fjället och har brunnit under både storm och snö. Rekommenderar den verkligen. Hejnöjd!

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Har nu fått tag i nr 2 av denna vackra oljelampa. Står i fjället och har brunnit under både storm och snö. Rekommenderar den verkligen. Hejnöjd!

Andra köpte också