Sök

Kungen av danmark

Betyg: 5.0 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1427
Handla denna produkt Kungen av danmark
pris 29 kr/st
Tillgänglighet: Slut i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Kungen av danmark godis

Den klassiska karamellen har sett ut och smakat likadant sedan den började tillverkas på slutet av 1600-talet.
 

Kungen av danmark

En härlig karamell som har hängt med sedan slutet av 1600-talet. Smaken på karamellen, som är anis, har varit densamma sedan den började tillverkas och likaså dess utseende. Den röda färgen och lite ovala formen är likadan som de första karamellerna av detta slag som kom. ”Kungen av Danmark” säljs idag i originalversion och även i en variant som är sockerfri. Kungen av Danmark är en riktig klassiker bland halstabletter med sin anissmak och har nu i ett par århundraden varit en del av den nordiska traditionen när det kommer till godis. Denna godis är inte bara god utan fantastiskt fin att servera i glasskål och bjuda gästerna på. Om du ännu inte har smakat på denna godis ännu så är det så dags nu, det är inte för intet som den har hållit sig kvar i sortimentet i flera hundra år, och behållit samma ingredienser som då.

Karamellens historia

Det sägs att det var Kung Kristian V av Danmark som en gång hade problem med halsont. Han fick då en sorts anisolja av sin läkare för att lindra det onda. Anisoljan var dåtidens medicin mot just halsont och andra bröstliknande problem och besvär. Kung Kristian tyckte att oljan hade en alldeles för stark smak och fick då läkaren att komma på den briljanta idén att blanda ut anisoljan med lite rödbetssaft och en aning sockermassa. Den röda, härliga färgen från rödbeta ger karamellen sin fina röda/lila färg. Sockermassan gör att det finns en god söt smak i denna klassiska skapelse.

Asken innehåller 100 gram och ger en riktigt härlig känsla av nostalgi. Vill du ha fler förslag till pastiller eller godis med nostalgiskt tema rekommenderar vi att du tar en titt i vårt övriga sortiment av ätbara saker. Kanske hittar du din nya favorit?Ingredienser: Socker, glukossirap, ammoniumklorid, arom, färgämnen (E150c, E120). Nettovikt 100g.
 

 

Produktinformation

  • SKU:

    1427

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 29 kr (2024-02-02)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

eD

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Som jag minns dem .

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Andra köpte också