Sök

Löpare Åttebladrose Röd 35 x 110 cm

Art nr: 1480
Handla denna produkt Löpare Åttebladrose Röd 35 x 110 cm
pris 449 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Löpare Åttebladrose 

Löpare Åttebladrose Röd 35 x 110 cm

Denna vackra löpare med mönstret Åttebladrose, som härstammar från Norge, kommer att bli din favorit under hela jultiden. Duken har storleken 35x110 cm och avger ett klassiskt och lite gammaldags intryck. Denna löpare är gjord av 55 % bomull och 45 % lin och är alltså en löpare i halvlinne.

Motivet på löparen

Detta klassiska rutmönster passar fint till både vardagsdukningar som till högtidliga fester. Löparen har de fina Åttebladsrosorna broderade i mitten av duken och kring hela duken finns en vacker och dekorativ kant i ett annat mönster. Åttebladrose är ett välkänt broderi i Norge där den setts redan på 1850-talet. Denna vackra bordduk lämpar sig som duk på ett stort matbord där den ligger placerad ovanpå en vit duk. Likväl lämpar den sig som julduk, till exempel på en skänk där det dukats upp med julgodis och andra härligheter. Använd löparen tillsammans med dina bästa kärl och du får en härlig, stämningsfull juldukning.

Skötselråd

När du skall tvätta din nya löpare rekommenderar vi att den tvättas separat för att inte eventuell färg från annan tvätt ska förstöra den. Textilier gjorda i halvlinne går bra att tvätta i 60 grader, bara du kommer ihåg att inte använda dig av tvättmedel som innehåller blekningsmedel. Använd helst ett tvättprogram utan centrifugering. Att torktumla linnetextilier bör undvikas.

Förvaring

För att din vackra och stämningsfulla löpare skall må bra under hela förvaringstiden, tills du igen tar fram den för användning, bör du ha strukit den efter den sista tvätten. Rulla gärna upp löparen på en rulle av något slag där den håller sig slät och fin en lång tid. Linnedukar blir bara vackrare med tiden så låt inte din vackra löpare ligga i skåpet, använd den flitigt.

 

Mönster - Åttebladrose, gammalt norskt mönster från omkring 1850.

 

Material bomull 55 % , lin 45 % - så kallad halvlinneduk

 

Mått: 35 x 110 cm 

Produktinformation

  • SKU:

    1480

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också

Liknande produkter