Sök

Påskägg 18 cm Holly

Art nr: 7026
Handla denna produkt Påskägg 18 cm Holly
pris 69 kr/st
Tillgänglighet: Slut i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskägg Holly 18 cm

OBS Finns i sex olika motiv vi kan inte garantera motiv men du kan önska i kommentarsfältet i kassan

Mormor hade ett påskägg i plåt som hon sparade år från år och tog fram och fyllde på nytt varje år. Men det fick absolut inte tas fram förrän på påskdagen för på långfredagen skulle man inte äta godis. Det var riktig fest att veta att påskägget plockades fram på påskafton fyllt med godis. Oftast hade jag ätit upp allt godis till påskaftons kväll och se då skedd miraklet. På natten till påskdagen när jag låg och sov var alltid tuppen framme och värpte mer godis i ägget, som alltså alltid var fyllt igen på påskdagens morgon. Åtminstone var det vad mormor sa hände, och det tog många år innan jag insåg hur det hela hängde ihop. Även efter jag förstått hur det gick till så fortsatte mormor fylla på ägget och jag låtsas tro henne även om vi båda visste att jag var lite för stor för den historien då, men det hörde liksom till påsken.

 

Man behöver såklart inte ha plåtägg som mormor hade utan det går lika bra med ett vanligt pappägg som fanns även på mormors tid om än med lite äldre bilder än dagens. Nu kan du på nostalgiska köpa ditt eget pappägg med vintagemotiv och fylla med godis.

 

Detta riktigt fina påskägg i papp är en självklar hit för alla godissugna barn och föräldrar, och även en vacker detalj att ha framme under påsk. Detta påskägg kan du använda i flera år framöver och skapa minnen kring. Gör som mormor och farmor, och deras föräldrar, och samla på dig vackra och hållbara ting med en känsla av vintage, för ett mer unikt hem. Med detta härliga påskägg får du hjälp att säkra påskens viktigaste detalj. Detta ägg är även en utmärkt gåva att ge bort till alla barn (eller vuxna) under påsken, och kommer säkerligen att påminna en och annan om äldre generationers traditionella firanden av denna glada högtid.

 

Om produkten

 

Detta ägg är gjort i papp och är målat med motiv som hör påsken till. Observera att varje ägg är unikt och har ett av flera olika motiv målade på sig. Du kan alltså inte välja motiv själv. Samtliga motiv för tankarna till påsken och är nostalgiska, med dämpade vackra färger, symboler för påsken, och tidsenliga uttryck som avslöjar att produkten är retro och hör till det svunna 20-, 30-, 40-, eller 50-talet. Motiven varierar mellan höns, harar, kycklingar, tuppar, och andra välkomnande vårtecken.

 

Storleken på ägget är cirka 18 cm i längd.

 

Dekorera med påskägg

 

Det finns många idéer om hur ägget kom att kopplas samman med den svenska påsken. En av de många teorierna är att den stora produktionen av ägg under våren ledde till en länk mellan den kristna högtiden och tillagandet av ägg. En annan idé är att ägget symboliserar pånyttfödelse, både i kulturell mening och i den bibliska tolkningen. Många kulturer i Europa och Amerika har idag ägget som en av de främsta symbolerna för påsken, även om man idag huvudsakligen ger bort pappägg fyllda med godis snarare än kokta ägg. Ägget står sig fortfarande på matbordet under högtiden i Sverige, och godisägg är en lika populär del av påsken som påskfjädrarna. Med ett vackert påskägg kan du ge bort en fin gåva till någon du tycker om, eller helt enkelt ge något till dig själv.

 

Tips vid förvaring

 

Då dessa ägg är gjorde av papp ska du försöka förvara dem på rätt sätt för att de ska hålla längre och vara en glädjande dekoration många år framöver. Lägg dem i en låda, undan solljus, så har du försäkrat dig om att ingen mal kommer åt dem, och att inte motivet blir solblekt av att ligga framme. Vi rekommenderar att du sparar ägget (gärna i den förpackning det levereras i) så att du kan använda det igen år efter år istället för att bidra till det stora svinnet. För en härligt unik påsk kan du köpa dig en komplett uppsättning påskägg hos oss och spara dem för nästföljande år, då äggen är både vackra och hållbara, och tål att användas många gånger.

Produktinformation

  • SKU:

    7026

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 69 kr (2023-09-04)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också