Sök

Påskägg Beatrix potter motiv 12 cm

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1316
Handla denna produkt Påskägg Beatrix potter motiv 12 cm
pris 39 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskägg Beatrix Potter 

 

 

Påskägg Beatrix potter motiv 12 cm

Detta unika påskägg i papp föreställer Beatrix Potters kända barnbokskaraktärer och en riktigt fin överraskning att ge till alla godissugna barn under påskhögtiden. Dessa ägg med härligt gammeldags utseende blir en fin present till både yngre och äldre. Samla flera av dessa och skapa ett vackert arrangemang att ha på vardagsrumsbordet eller i fönstret vid vårlökarna. Dessa påskägg är gjorda i kraftigt papper och förvarar du dem rätt kommer de att hålla och vara till glädje i flera år.

 

Beatrix potter

Helen Beatrix Potter (1866-1943) var en brittisk barnboksförfattare och illustratör. På somrarna reste hon med sin familj till Skottland eller Sjödistriktet, där Beatrix tecknade djur och växter. Hon tecknade även av sina sällskapsdjur, till exempel kaniner. Sin första bok fick hon ge ut på eget förlag eftersom ingen trodde på henne sidé men boken blev en succe och Potter skrev tjugotre böcker mellan 1902 och 1930. Till många av sina berättelser om djur, exempelvis Peter Rabbit, hämtade hon inspiration från det natursköna Sjödistriktet Lake District i nordvästra England

 

Om produkten

 

Detta ägg är gjort i papp och är målat med motiv som hör påsken till. Alla äggen är unika med varsina motiv. Samtliga motiv för tankarna till påsken och är nostalgiska, med dämpade sobra färger, symboler för påsken, och tidsenliga uttryck som avslöjar att produkten är retro. Motiven varierar mellan harar, kycklingar, påskliljor och andra välkomnande vårtecken, och är målade av den kända illustratören och barnboksförfattaren Beatrix Potter vars söta och näpna harar har blivit en favorit hos både vuxna och barn genom årtiondena. Missa inte chansen att beställa hem dessa klassiska motiv till ditt påskfirande.

 

Storleken på dessa ägg är cirka 12 cm.


Dekorera med påskägg

 

Det finns många idéer om hur ägget kom att kopplas samman med den svenska påsken. En välkänd teori är att den stora produktionen av ägg som skedde under våren ledde till en länk mellan den kristna högtiden och tillagandet av ägg. Hur än äggen kom att ha en så stor betydelse för påsken så är det bara att bekräfta att en påsk utan någon form av ägg, oavsett om det är på matbordet eller som dekoration, inte känns som en riktigt påsk. Dessa ägg med gammeldags motiv är riktigt fina att ha framme, varför inte lägga godis i dom och ge barnen varsina matchande ägg? Eller ge dom som en gåva när du är bortbjuden på middag. Med ett vackert påskägg kan du ge bort en fin gåva till någon du tycker om, eller helt enkelt ge något till dig själv.

 

Tips vid förvaring

 

Då dessa ägg är gjorde av papp ska du försöka förvara dem på rätt sätt för längre hållbarhet. Förvara dom i en låda, undan fukt och solljus, så har du försäkrat dig om att motivet inte blir solblekt eller att pappen skrapats upp av något vasst.

 

Vi rekommenderar att du sparar ägget, gärna i den förpackning det levereras i, så att du kan använda det igen år efter år istället för att bidra till det stora svinnet. För en härligt unik påsk kan du köpa dig en komplett uppsättning påskägg hos oss och spara dem för nästföljande år, då äggen är både vackra och hållbara, och tål att användas många gånger.

 

 

Produktinformation

  • SKU:

    1316

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också