• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Påskbonad Påskvagn med tupp

Betyg: 5 stjärnor av 5 (14 recensioner)

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Art nr: 1382

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Påskbonad " påskvagn med tupp"

 

Påskbonad Påskvagn med tupp

Sätt upp denna vackra och klassiska påskbonad på väggen och njut av påskens högtid - bilden ger ditt hem en känsla av nostalgi, charm och svensk landskapsidyll. Den färgglada påsken med tupp, höna och kycklingarna symboliserar pånyttfödelse. Och med gröna björkar, påskliljor och snödroppar kommer våren återigen med solljuset, värmen och grönskan. Motivet är stilrent, högtidligt och med en känsla för traditionella detaljer. Den här påskbonaden blir en härlig stämningsförhöjare i varje hem, nu när påsken kommer i antågande.

Bonadens motiv

Motivet bjuder på två ståtliga färgsprakande tuppar i mitten och två vackra hönor med deras söta gula kycklingar omkring sig återfinns även här. En av tupparna drar en blå påskvagn – i den sitter tre gula kycklingar. Två sitter längs bak under en lövad båge av grönt björkris och den tredje av kycklingarna agerar droskkörare med blå droskmössa på huvudet. Den sista av kycklingarna skjuter på bakifrån och ska förmodligen också upp i den blå påskvagnen – när den väl kommit i rullning. En röd och en blå ballong är fäst på påskvagnen. En inbjudan till att sällskapet verkar vara på väg till festligheten och den högtidliga påskmiddagen.

I bakgrunden ser vi ett rött hus med vita knutar och spröjsade vita fönster och tegeltak – invid huset finns en röd timmerbyggd ladugård. Björkarna har fått de ärtgröna skotten på sina grenar och är vackert placerade framför ladugården. Bonden har spänt för hästen för att börja med vårens arbete av jorden. Påskliljor i fång skjuter upp ur gräset och på grenarna ur ett buskage kvittrar blåmesen in vårens påskhögtid. Ett skimrande vårligt solljus mot den ljusblåa himmeln kännetecknar en varm och underbar vårdag vilket ger motivet ett varmt och ombonat uttryck. Påskliljor i gula och vita färger samt vita snödroppar återfinns även på högerkant vid ramen av motivet.

Material och upphängning

Materialet i väggbonaden är av lite tjockare papper och kan enkelt fästas upp på väggen med hjälp av nålar eller häftstift. Matcha gärna knappnålen med väggbonadens bakgrundsfärger eller inramningsfärgen på motivet. Måla eventuellt häftstiftet med en permanent touchpenna för att få samma nyans – alternativt köper du häftstift i olika färger och färgmatchar med din väggbonad. En diskret uppsättning ger motivet mer andrum och framhäver väggbonaden på ett bättre sätt inför betraktaren.

Väggbonader och dess historia

Historien om det vi kallar väggbonader sträcker sig långt tillbaka i tiden och återfinns redan under vikingatiden i Sverige. Om vi ser på de mer moderna väggbonaderna blir de populära inslag i de högre ståndsmiljöerna vid 1800-talets början. Broderier och textilier från Ostindiska kompaniet ger väggbonader i tyg, silke och bomull åt det svenska hemmens väggar i de mer borgerliga ståndsmiljöerna. Ofta med biblisk text, ordspråk, växter och blommor som inramning – väggbonad under 1800-talet var en textil tavla att fästa upp på väggen i hemmet. Under 1900-talet kommer tryckerier, bilder och papper att ge väggbonaderna mera färger, andra sorters motiv och övergår alltmer åt att skildra det tidigare bondesamhället i Sverige. Tryckta väggbonaderna under 40- och 50 talet och framåt övergår åt vad vi idag troligen skulle namnge som planscher och affischer.

 

Storleken på väggbonaden är 70 x 43 cm.

 

 

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1382

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Tycker det är en fin prisvärd produkt med härligt nostalgisk känsla.

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Toppen. Jättefin.

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Fantastisk bonad.

Andra köpte också