Sök

Stor Duk i halvlinne Åttebladrose 150 x 260

Art nr: 1481
Handla denna produkt Stor Duk i halvlinne Åttebladrose 150 x 260
pris 2495 kr/st
Tillgänglighet: Bara 1 kvar i lagerLeveranstid: 1-7 dagar

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Linneduk i halvlinne för matbord - Åttebladrose 

Stor Duk i halvlinne Åttebladrose

En synnerligen vacker och klassisk linnebordduk i storleken 150x260 cm. Den har ett klassiskt Norge-inspirerat mönster på sig som härstammar från cirka 1850-talet. Motivet kallas för Åttebladrose och syns i många nordiska och då framför allt norska hem. Motivet är tidlöst och vackert och påminner om dukar som man använt redan då man själv var litet barn. En vacker bordduk som denna går lätt i arv till nästa generation. Löparen är gjord av 55 % bomull och 45 % lin.

Motivet på bordduken

Hela denna, lite nostalgiska bordduk, har ett vackert återkommande mönster av den fina åttebladrose som säkerligen kommer att väcka diskussion kring festbordet. Duken är vackert designad i modernt gråvitt och passar till moderna hem lika väl som till lite gammaldags. Runt motivet går en mönstrad kant som gör den mycket stilfull. På denna vackra duk passar det med en dukning med vilken färgs porslin som helst, eftersom den har en mycket neutral, men fin och stämningsfull färg.

Skötselråd

Eftersom linne bara blir vackrare ju mer man använder den skall du ingalunda ha din duk i skåpet utan använda den till alla vardagens dukningar. Trots att duken är som gjord för en festdukning, lämpar den sig också till vardagligt bruk. Linnedukar behöver sällan stärkas eftersom fibern i linet är glatt och lite styv och det ger tyget den fina glansen och sitt fräscha utseende. Fibern gör att tyget blir smutsavvisande och det hindrar smutsen från att tränga in i tyget vilket gör att de allra flesta fläckar blir synnerligen lätta att avlägsna. Om du får fläckar på duken kan du lägga duken i kallt vatten och strö lite salt över fläcken.

Förvaring

Förvara din Åttebladsrose-duk rullad på en pappersrulle eller annat slag av kon så den inte skrynklar till sig efter att du strukit den försiktigt med strykjärnets linne-program eller manglat den.

 

Mönster - Åttebladrose, gammalt norskt mönster från omkring 1850.

 

Material bomull 55 % , lin 45 % - så kallad halvlinneduk

 

Mått 150 x 260 cm

 

Produktinformation

  • SKU:

    1481

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 2495 kr (2023-05-07)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Tillbehör

Andra köpte också

Liknande produkter