• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Väggbonad Ack värmeland

Betyg: 0 stjärnor av 5
Handla denna produkt Väggbonad Ack värmeland
pris 79 kr
Tillgänglighet: Slut i lager

Enhetsfrakt 59 kr

Snabba leveranser

Säker betalning

Art nr: 1322

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Bonad sommar Ack värmeland

Mått: 69x59cm

 

Bonad Ack värmeland

Denna fina sommarbonad skildrar ett lite äldre och verkligt klassiskt svenskt landskapsmåleri med vackra ungdomar klädda i traditionell värmländsk folkdräkt i den sköna och vackra värmländska försommaridyllen. Bilden ackompanjeras av de första stroferna av Värmlandssången, ”Ack Värmeland du sköna” som pryder bonadens nederkant. Vem som målat denna bonad är tyvärr okänt. Men det vi vet, är att detta är en hyllning till Värmland och det värmländska!

 

Det värmländska landskapet

Ungdomarna på bilden är klädda i folkdräkt. Efter att ha hamnat lite i glömska under 1800-talet och dess industrialisering, ökade intresset stort för den svenska folkdräkten under 1900-talet med nationalromantiken som blomstrade kring förra sekelskiftet och folkdräkten blev återigen mycket populär i högtidliga sammanhang. Den värmländska folkdräkten finns i många olika utföranden från landskapets olika bygder.

 

På bilden ser vi en ung man och två unga kvinnor iförda några av de klassiska värmländska folkdräkterna. Alla tre har en blombukett i handen som går i de värmländska landskapsfärgerna bestående av vita, blå och röda blommor. Ungdomarna omges av den vackraste av försommargrönska med skira grönskande björkar och gräset är fyllt av klorofyll som gör det grönaste grönt. Kanske ger denna bonad lite av en hemkänsla om du har dina rötter i det värmländska landskapet.

 

 

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Sommar
  • SKU:

    1322

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också