Sök

Diskhandduk Torparkök

Art nr: 1516
Handla denna produkt Diskhandduk Torparkök
pris 199 kr/st
Tillgänglighet: Slut i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Diskhandduk Torparkök

Tänk dig en varm härlig sommardag i juli. Du har precis varit nere och badat i havet och kommer hem till ett uppdukat trädgårdsbord. Nymalt kaffe, klassiska sockerkringlor, blåbärsmuffins och saft. Med andra ord allt du kan önska vid ett sådant här tillfälle finns framför dig uppdukat på bordet. Samma mysiga känsla får du när du ser denna lantliga diskhandduk prydd av liknande godsaker i de stilrena färgerna vitt, blått och grönt som har motiv med saker som vi förknippar med det gamla klassiska torparköket.

 

Eleganta Ekelund

Det företag som innehar titeln som Sveriges äldsta linneväveri är Ekelunds. De tillverkar alla sina produkter i sin egen fabrik som fortfarande finns i ägarnas hemtrakter, Horred. Denna lilla by ligger ute i skogarna, cirka 30 minuter sydost om Göteborg, som tack vare Ekelunds verksamhet fått en betydelsefull plats på Sverigekartan. Tanken bakom alla deras unika och vackra print är i grund och botten att skapa vackra och älskade hem och att de ska skapa en känsla av hemlängtan. Print som är skyddade av ett internationellt designskydd vid namn ACID. Tack vare detta skydd kan vi garantera dig att du inte kommer att finna detta lantliga och mysiga print någon annanstans.

 

Designern bakom motivet

Designern som står bakom detta lantliga köksmotiv är Lotta Kjellsdotter. En illustratör som alltid anpassar sig efter rådande trender och som verkligen har fingertoppskänsla när det gäller att införliva gamla minnen via ny konst med anknytning till den gamla goda tiden.

 

Material och tvättråd

Diskhanddukens mått ät 48x70 cm och består av 100 % ekologisk bomull och är GOTS certifierad, Global Organic Textile Standard. Ekologisk bomull odlas helt och hållet utan användning av konstgödsel, avlövningsmedel och kemiska bekämpningsmedel. Förutom detta måste även platsen där bomullsodlingen kommer ifrån varieras med odling av andra så kallade grödor. Detta för att marken ska må så bra som möjligt.

 

Handduken bör tvättas i maskin på 60 grader utan sköljmedel. Tvätta den gärna separat första gången. Efter tvätt gäller vanlig hängtorkning, ej torktumling.

 

Certifikat: GOTS
Designer: Lotta Kjellsdotter
Material: 100% Ekologisk bomull
Storlek: 48X70 CM

Produktinformation

  • SKU:

    1516

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 199 kr (2023-10-30)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också

Liknande produkter