Sök

Assiett Heritage Guldros Vit

Art nr: 1337
Handla denna produkt Assiett Heritage Guldros Vit
pris 199 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Assiett guldros

Vem blir inte nostalgisk vid åsynen av kaffeserviser i gammal stil? Med kaffekanna, sockerskål, gräddkanna, kaffekoppar, fat och assietter med fina mönster. Jag blir i alla fall nostalgisk när jag ser dem och kan plötsligt känna doften av kaffe i luften trots att det inte finns något kaffe där, och jag kan känna smaken av kakorna som mormor brukade baka och som man fick smaka när det var kaffekalas med finservisen. 

 

Assietterna, när de togs fram från salen, var det som var mest spännande, tyckte jag som barn för då vankades det tårta. Inte vilken tårta som helst utan mormors egen hemgjorda jordgubbstårta. Någon gång om det var något alldeles speciellt var det köpetårta från konditiori. Köptetårta det var alltid prinsesstårta, och det tog nog faktiskt många år innan jag insåg att det fanns andra tårtor än prinsesstårta att köpa, så intimt förknippades prinsesstårta med att köpa tårta. Än i dag måste jag erkänna att när vi köper tårta så är det prinsesstårta vi köper. Inte för att den är godare än annan tårta men det har liksom bara blivit så. 

 

Mormors assietter har jag kvar och även om de inte används lika ofta nu längre så kan jag fortfarande tycka att de är något alldeles speciellt att äta tårta på vackra assietter

 

Om du inte har ärvt några assietter så kan du här köpa sådana i gammal stil. Det finns även kaffekoppar och fat samt sockerskål och grädddkanna i samma stil att köpa till.  

 

OBS ej microugn eller maskindisk

diameter 19cm

 

Produktinformation

  • SKU:

    1337

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Tillbehör