Sök

Julkort

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 32 produkter

  produktlista

  Julkort

  Förr i tiden skickade många människor julkort till varandra för att önska varandara en riktigt god jul. Jag minns att hemma hade vi en borderad väggficka som det stod julpost på. Där samlade mamma alla julkort hon fått. Vi fick massor med julkort, från nära vänner, från bekanta och från släktingar. Alla skickade verkligen julkort på den tiden. Posten hade till och med julfrimärken som var billigare än vanliga frimärken för julkorten. De hade dock en  längre leveranstid.

   

  Roligast av allt var nästan att läsa julbreven som kom från släktingar i Amerika vars förfäder utvandrat för länge sedan och som fortfarande höll kontakt med oss. De hade hittat oss genom släktföreningen mamma och morfar var med i, och vi hade träffat dem på ett stort släktmöte tidigare. Vi fick också julbrev från Norge, från tidigare krigsflyktingar som morfar härbergerat under andra världskriget och deras barn. 

   

  Numer så har traditionen med att skicka julkort minskat betydligt, de flesta skickar mail eller lägger ut en hälsning på sina olika sociala medieplaser. Kanske just därför är det extra roligt nu när man får ett fysiska julkort i brevlådan ( för det finns fortfarande de som skickar julkort tro det eller ej)

   

  Om du vill skicka ett julkort i år hittar du här hos oss ett fint urval av nostagiska fina julkort