Sök

DisneyJul

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 80 av 166 produkter

  produktlista

  Disney Jul 

  Ja jag vet Disney kanske inte riktigt kan räknas som nostalgiskt från mormors tid, men för mig som är sjuttiotalist är Disney den högsta formen av nostalgi. Kalle Anka fanns som serietidning som kom ut varje vecka och den läste man såklart. När man var på semester i Norge hette farbror Joakim Onkel Skrue minns jag, och knattarna Ole, Dole och Doffen.

   

  Tecknad disneyfilm såg man sällan. Det var inte som nu när man kan se dem jämt och det produceras i massor utan då såg man Disneyfilm vid vid tre tillfällen på året. På julafton på tv, i Prismahusets garage i Härnösand på julskyltningen och om fotbollslaget hade avslutning och man ville göra något riktigt speciellt. Då åkte projektorn fram med någon gammmal Disneyfilm.

   

  En gång om året kom en ny tecknad långfilm, och dessa var alltigenom tecknade för hand. Då hade tecknarna på Disney jobbat hela året för att hinna bli klar med en enda film. Det tog ända till Skönheten och odjuret, år 1991, innan de första datorerna användes av Disney i en långfilm. Då var det scenen i balsalen där Belle dansar med odjuret som var datoranimerad och inget annat. Jag kommer så väl ihåg när vi gått på bio, jag och mina vänner, och den manliga kompis jag var där med mitt under den romantiska scenen utbriser: "Kolla vad häftigt, det är datoranimerat". Sedan började han förklara storheten med datoranimation, medan vi andra som var helt uppslukade av den romantiska scenen mest ville få honom att hålla tyst så vi fick titta ifred....

   

  Hur som helst för yngre är det säkert svårt att förstå att Disney är nostalgi, men för oss lite äldre finns inget som går upp mot de gamla klassiska teckade filmerna, och de klassiska karaktärerna. Det kanske är därför så många fortfarande bänkar sig framför tvn klockan 15.00 på julafton och tittar på "Kalle och hans vänner önskar en god jul" Det påminner oss om vår barndom och ungdom. 

   

  och när vi ändå är inne på ämnet.....Vad kan förresten vara mer nostalgiskt för oss svenskar än Kalle Anka och Disney på julen????????

   

  Vi har som tradition att samlas manngrant framför tvn klockan 15 på julafton och det har vi gjort ända sedan 1960. Vi njuter av jultomtens verkstad, Piff och Puff som klär granen, tjuren Ferdinand, Kalle Ankas fotoexpedition, Askungen, Snövit, Lady och Lufsen, Robin Hood, Musses semester med Långben och Kalle och många fler av Disneys julklassiker. Sedan brukar alltid någon överraskningsfilm finnas med i slutet. Allra sist avslutas det hela med Benjamin syrsas fantastiska "ser du stjärnan i det blå". Ja Disney är så förknippat med julen för oss svenskar att många familjer delar faktiskt in sitt julfirande på julafton i "före och efter Kalle".

   

  Här hos oss på Nostalgiska anser vi alltså att Disney är tvättäkta Nostalgi för många, kanske speciellt vid julen, och därför har vi tagit hem Disney figurer som är riktiga samlarsaker. Alla figurer är handmålade och tillverkas endast under en kort period, vilket ger figurerna ett samlarvärde. De levereras i en fin förpackning och har såklart stämpeln Original Disney. Du kan använda dem som julpynt om du vill eller hela året. De är lika fina oavsett.