Sök

Julgranspynt

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 80 av 84 produkter

  produktlista

  Julgranspynt

  Varje julaftonsmorgon tidigt på morgonen brukar jag ta in och klä julgranen. Att klä granen är alltid en rolig och lite nostalgisk upplevelse. Gamla, gulande, askar med text på, där det står vad som är inuti, och som innehåller ärvt gammalt julgranspynt, letas fram ur gömmorna på vinden. Att packa upp julgranspyntet ur askarna är som att möta gamla vänner man inte sett på länge på nytt. "Titta där är julgranskulorna jag fick när jag var liten av mormor", och "titta där är smällkaramellen jag gjorde på lekis". "Där är ju flaggorna jag ropade in i en diverselåda på auktion för länge sedan, jag undrade just vart de tagit vägen" - och där är julgransljushållarna från låtsasfarmor Rut, de måste jag sätta upp och komma ihåg att köpa julgransljus till" 

  Julgranspynt som följt med genom åren hängs upp i granen används år från år ,och känns precis lika fint som när de var nytt. Jag erkänner, jag samlar på julgranspynt och varje år brukar något nytt slinka in i samlingen. Det året pappa flyttade in på ålderdomshem tog jag rätt på hela hans gamla julgranspyntlåda också, så det året ökade samlignen rejält. Jag är en av de där som har ett ganska minimalistiskt hem till vardags och som trivs med det, men just julgranen är maximalistiskt klädd av någon anledning.

  För dig som ska starta din samling julgranspynt, eller dig som vill återse några av de gamla favoriterna och skanke skaffa nya hittar du ett stort urval här hos oss på Nostalgiska