Sök

Köpenhamn Lerkruka & fat - Oglaserad ljus (16 cm)

Art nr: 5839
Handla denna produkt Köpenhamn Lerkruka & fat - Oglaserad ljus
pris 139 kr/st
Tillgänglighet: Slut i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Lerkruka & fat Köpenhamn - från Bergs potter

Här är en riktigt traditionell Lerkruka från Bergs Potter. Den första krukan av Köpenhamnsmodellen tillverkades på Fredensborg Slott 1860.

 

Varje kruka är handgjord på det gamla traditionella sättet i toscana i Italien. Det gör att varje kruka är unik och att det kan skilja sig lite mellan olika krukor.

 

Leran som används vid tillverkningen är av högsta kvalité och kommer från italien där man gör krukor på samma traditionella sätt som man alltid gjort. I och med att leran är av högsta kvalité, så låter den växternas rötter andas samtidigt som den behåller fukten i jorden. Den ger alltså de bästa förutsättningarna för att dina växter ska trivas och må bra. 

 

Det går bra att plantera direkt i krukan eftersom den har dräneringshål i botten och ett fat som samlar upp överblivet vatten.

 

Obs! De oglaserade krukorna har ett poröst ytterskikt och kommer med tiden att få en vacker patinerad yta med färgskiftningar. Detta beror på att ämnen i jorden, vatten och även själva växten filtreras genom krukan. 

 

Kom ihåg att skydda känsliga ytor från kondensen som kan förkomma på undersidan av krukorna på de oglaserade varianterna.

 

Produktinformation

  • SKU:

    5839

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 139 kr (2023-09-04)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också