Sök

Lerkruka & fat Simon - Oglaserad Grå (14 cm)

Art nr: 5875
Handla denna produkt Lerkruka & fat Simon - Oglaserad Grå
pris 189 kr/st
Tillgänglighet: Lagervara

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Lerkruka & fat Simona - från Bergs potter

Här är en riktigt traditionell kruka från Bergs Potter. En elegant kruka i romantisk stil som ursprungligen kommer från de latinska kvarteren i Paris. Den var som mest populär mellan 1820-1860. För ett antal år sedan såg Bergs Potter denna krukmodell på en marknad i Montmartre och idag tillverkar Bergs Potter denna krukmodell hos sina kruktillverkare i Toscana. Varje kruka är handgjord på det gamla traditionella sättet. Det gör att varje kruka är unik och att det kan skilja sig lite mellan olika krukor.

Leran som används vid tillverkningen är av högsta kvalité och kommer från italien där man gör krukor på samma traditionella sätt som man alltid gjort. I och med att leran är av högsta kvalité, så låter den växternas rötter andas samtidigt som den behåller fukten i jorden. Den ger alltså de bästa förutsättningarna för att dina växter ska trivas och må bra. 

Det går bra att plantera direkt i krukan eftersom den har dräneringshål i botten och ett fat som samlar upp överblivet vatten.

Obs! De oglaserade krukorna har ett poröst ytterskikt och kommer med tiden att få en vacker patinerad yta med färgskiftningar. Detta beror på att ämnen i jorden, vatten och även själva växten filtreras genom krukan. 

Kom ihåg att skydda känsliga ytor från kondensen som kan förkomma på undersidan av krukorna på de oglaserade varianterna.

Mått:

Höjd 11,5 cm, Diameter 21 cm

Produktinformation

  • SKU:

    5875

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 189 kr (2023-11-11)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också