Grunne Linoljesåpa 1 liter - Nostalgiska.se
Linoljesåpa 1 liter Gammeldags linoljesåpa med doft av mandel https://nostalgiska.se/templates/nostalgiska-resp-km007/upload/grunne/linoljesapa-1l.jpg
4.7 7

Linoljesåpa 1 liter

1237
(7 recensioner)

Gammeldags linoljesåpa med doft av mandel

129 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-7 dagar

Linoljesåpa 1 liter

"Mormor hon sopade på vardagarna och skurade sina golv till större helger. Då låg hon alltid på knä med panelborsten i högsta hugg och såpskurade tills att golvet blänkte. Eftertorkade gjorde hon med en skurtrasa och kallvatten. Jag minns hur hon blev irriterad på morfar om han då kom in i köket och störde, och oftast så gjorde han nog inte det för han visste vad som gällde. Konstigt nog blev hon aldrig arg på mig näg jag gick över det nyskurade golvet och satte mig på vedlådan för att värma mig vid vedspisen. Överhuvudtaget så minns jag sällan mormor som arg eller irriterad. Däremot minns jag den goda doften av såpa när mormor skurade, och än i dag tycker jag inte att det är riktig helg om det inte doftar såpa i huset."

 

Förr i tiden såpskurade man alltid sina golv. Det gav dem en hård slitstark yta, underbar lyster och en mjuk levande känsla när man gick på dem. Dessutom gjorde det att hemmet doftade gott och ombonat. Nu är det inte lika vanligt med såpskurade golv men det kommer tillbaka mer och mer. Hos oss på Nostalgiska kan du köpa linoljesåpa som är den bästa varianten av såpa när du ska såpskura ditt golv, eftersom den inte torkar ut golvet som annan såpa kan göra. 

Linoljesåpa är en såpa av högsta tänkbara kvalité utan klarningsmedel och konserveringsmedel. Såpan är miljövänlig, effektiv och biologiskt nedbrytbar Hantverksmässigt tillverkad av Grunne produktion. Såpan har en ljuvlig doft av mandel med en etikett inspirerad av 1900-talets tidiga årtionden. 

Såpan används till rengöring av skurgolv, klinker, sten, trä, penseltvätt, färgborttagning, handtvätt. löser smuts även i kallt vatten.

 

Så här såpskurar du skurgolv

Börja med att fukta golvet med kallt vatten - Om golvet är stort, ta några brädor i taget. Observera att vattnet ALLTID ska vara KALLT för att behålla sin färg, varmt vatten gör att golv grånar. Tänk också på att aldrig lägga såpa direkt på torrt golv, då blir det fläckar på golvet som inte går bort.

Dosering - 2 - 3 dl flytande såpa på 10 L kallt vatten (en hink).

Arbeta alltid i brädornas längdriktning. Skura några brädor i taget. Lägg koncentrerad såpa på skurborsten och skura intensivare på fläckar och kraftigt smutsade ställen. När du skurat en bit använder du trasan eller moppen för att ta upp sköljvattnet. fortsätt sedan att skölja golvet med kallt vatten tills golvet är helt rent. Låt aldrig skurvattnet torka in i golvet, då blir det fläckar.

Hur ofta ska jag såpskura?

Det räcker om du skurar vid behov, när golvet är ordentligt smutsigt, två tre gånger per år. Däremellan räcker det med våttorkning för att få bort lättare smuts.

Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Adam Maxe

Det gamla trägolvet fick sig en ordentlig tvätt och blev både rent och friskare.

2021-06-10
Ann Sofie Wennerbo

Ska ha det till sommar stugan. Har inte testat än.

2021-03-15
Carina Behnke

Har inte provat produkten ännu men har hört mycket bra om den.

2020-07-15
Kerstin Gustavsson

Har använt såpan en gång till golven, men doftar underbart och den kommer användas till lite allt möjligt här hemma 👍 Tänkte blanda till egen rengöringsspray i flaska för lättare städning 👍 Kommer bli en storstädning här hemma en dag nästa vecka och då kommer det dofta underbart och naturligt rent av denna såpan . Gör det så mkt roligare att städa 😃

2019-12-10
Lowisa Ingrid Linnéa Thor

Golvet fick en helt fantastisk yta efter en omgång med den här såpan!

2019-06-24
Anna Lena Larsson

Hoppas den fungerar lika bra som den smålänska.

2016-12-25
Bodil Christensen

Gedigen produkt med härlig doft. Rengör väldigt väl och känns skonsamt som handtvål. Även provat som tvättmedel med gott resultat.

2016-12-22

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också