Sök

Linoljesåpa 1 liter

Betyg: 4.8 Stjärnor (11 recensioner)
Art nr: 1237

Gammeldags linoljesåpa med doft av mandel

Handla denna produkt Linoljesåpa 1 liter
pris 129 kr/st
Tillgänglighet: LagervaraLeveranstid: 1-7 dagar

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Linoljesåpa 1 liter

"Mormor hon sopade på vardagarna och skurade sina golv till större helger. Då låg hon alltid på knä med panelborsten i högsta hugg och såpskurade tills att golvet blänkte. Eftertorkade gjorde hon med en skurtrasa och kallvatten. Jag minns hur hon blev irriterad på morfar om han då kom in i köket och störde, och oftast så gjorde han nog inte det för han visste vad som gällde. Konstigt nog blev hon aldrig arg på mig näg jag gick över det nyskurade golvet och satte mig på vedlådan för att värma mig vid vedspisen. Överhuvudtaget så minns jag sällan mormor som arg eller irriterad. Däremot minns jag den goda doften av såpa när mormor skurade, och än i dag tycker jag inte att det är riktig helg om det inte doftar såpa i huset."

 

Förr i tiden såpskurade man alltid sina golv. Det gav dem en hård slitstark yta, underbar lyster och en mjuk levande känsla när man gick på dem. Dessutom gjorde det att hemmet doftade gott och ombonat. Nu är det inte lika vanligt med såpskurade golv men det kommer tillbaka mer och mer. Hos oss på Nostalgiska kan du köpa linoljesåpa som är den bästa varianten av såpa när du ska såpskura ditt golv, eftersom den inte torkar ut golvet som annan såpa kan göra. 

Linoljesåpa är en såpa av högsta tänkbara kvalité utan klarningsmedel och konserveringsmedel. Såpan är miljövänlig, effektiv och biologiskt nedbrytbar Hantverksmässigt tillverkad av Grunne produktion. Såpan har en ljuvlig doft av mandel med en etikett inspirerad av 1900-talets tidiga årtionden. 

Såpan används till rengöring av skurgolv, klinker, sten, trä, penseltvätt, färgborttagning, handtvätt. löser smuts även i kallt vatten.

 

Så här såpskurar du skurgolv

Börja med att fukta golvet med kallt vatten - Om golvet är stort, ta några brädor i taget. Observera att vattnet ALLTID ska vara KALLT för att behålla sin färg, varmt vatten gör att golv grånar. Tänk också på att aldrig lägga såpa direkt på torrt golv, då blir det fläckar på golvet som inte går bort.

Dosering - 2 - 3 dl flytande såpa på 10 L kallt vatten (en hink).

Arbeta alltid i brädornas längdriktning. Skura några brädor i taget. Lägg koncentrerad såpa på skurborsten och skura intensivare på fläckar och kraftigt smutsade ställen. När du skurat en bit använder du trasan eller moppen för att ta upp sköljvattnet. fortsätt sedan att skölja golvet med kallt vatten tills golvet är helt rent. Låt aldrig skurvattnet torka in i golvet, då blir det fläckar.

Hur ofta ska jag såpskura?

Det räcker om du skurar vid behov, när golvet är ordentligt smutsigt, två tre gånger per år. Däremellan räcker det med våttorkning för att få bort lättare smuts.

Produktinformation

  • SKU:

    1237

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 129 kr (2023-05-07)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Oh, doftar barndom och härligt rent!

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Linoljesåpa är bra till så mycket och svårt att hitta i vanlig butik. NOSTALGISKA hade såpa till skapligt fraktpris och snabb leverans mycket nöjd.

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Andra köpte också