Skeppshult Rånjärn - Nostalgiska.se
Rånjärn

Rånjärn 15 cm 

Mormor hon gjorde alltid rullrån till jul. Hon hade ett gammalt rånjärn från skeppshult som hon använde. De var gudomligt goda och det doftade ljuvligt i köket när hon gjorde dem, och jag minns att det var svårt att låta bli att nalla dem innan de kallnat....

Här kan du köpa dit eget rånjärn för att baka vanliga rån eller rullrån.

 

Recept på rullrån

Smält 125 g smör. Blanda samman 3 dl vetemjöl, 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker (kan ersättas med kardemumma, antingen mald eller stött). Tillsätt därefter vattnet och smöret och rör till en jämn smet.
 
Klicka ut drygt 1 msk smet i det varma rånjärnet och tryck ihop locket ordentligt så smeten fördelas jämnt över gräddningsytan. Lyft inte locket för tidigt utan vänta en stund så inte rånet trasas sönder.
 
När det är gyllenbrunt så tar man en rullrånspinne eller baksidan av en slev, trägaffel eller liknande och rullar försiktigt ihop det. Lyft över på en bricka och lossa försiktigt från pinnen, gärna med hjälp av en tunn handduk för att undvika att du bränner dig, och lägg rånet med skarven nedåt för att svalna. Lycka till!

 

Specifikation rånjärn Skeppshult

·       Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgarant

·       Mönstret ger ett rån med vackert mönster

·       5 mm tjock botten för att sprida värme jämnt, få fin stekyta och för att hålla formen i generationer

·       Konkavt precisionssvarvad botten som gör att järnet står stabilt på spisen även vid mycket hög värme

·       Dubbla järnhandtag

·       Gångjärn i gjutjärn med genomgående metallsprint

·       Handslipade kanter runt om järnet

·       Fungerar på alla värmekällor såsom induktion, gas och öppen eld

·       Naturlig non-stick av svensk ekologisk rapsolja

·       Diameter 15 cm

·       Vikt 2,3 kg

https://nostalgiska.se/templates/nostalgiska-resp-km007/upload/aj/12285.jpg

Rånjärn

4609
1295 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-7 dagar

Rånjärn 15 cm 

Mormor hon gjorde alltid rullrån till jul. Hon hade ett gammalt rånjärn från skeppshult som hon använde. De var gudomligt goda och det doftade ljuvligt i köket när hon gjorde dem, och jag minns att det var svårt att låta bli att nalla dem innan de kallnat....

Här kan du köpa dit eget rånjärn för att baka vanliga rån eller rullrån.

 

Recept på rullrån

Smält 125 g smör. Blanda samman 3 dl vetemjöl, 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker (kan ersättas med kardemumma, antingen mald eller stött). Tillsätt därefter vattnet och smöret och rör till en jämn smet.
 
Klicka ut drygt 1 msk smet i det varma rånjärnet och tryck ihop locket ordentligt så smeten fördelas jämnt över gräddningsytan. Lyft inte locket för tidigt utan vänta en stund så inte rånet trasas sönder.
 
När det är gyllenbrunt så tar man en rullrånspinne eller baksidan av en slev, trägaffel eller liknande och rullar försiktigt ihop det. Lyft över på en bricka och lossa försiktigt från pinnen, gärna med hjälp av en tunn handduk för att undvika att du bränner dig, och lägg rånet med skarven nedåt för att svalna. Lycka till!

 

Specifikation rånjärn Skeppshult

·       Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgarant

·       Mönstret ger ett rån med vackert mönster

·       5 mm tjock botten för att sprida värme jämnt, få fin stekyta och för att hålla formen i generationer

·       Konkavt precisionssvarvad botten som gör att järnet står stabilt på spisen även vid mycket hög värme

·       Dubbla järnhandtag

·       Gångjärn i gjutjärn med genomgående metallsprint

·       Handslipade kanter runt om järnet

·       Fungerar på alla värmekällor såsom induktion, gas och öppen eld

·       Naturlig non-stick av svensk ekologisk rapsolja

·       Diameter 15 cm

·       Vikt 2,3 kg

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också