Sök

Stort bakbord som på mormors tid 95x55 cm

Art nr: 2117
Handla denna produkt Stort bakbord som på mormors tid 95x55 cm
pris 895 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Stort Bakbord som i mormors kök

När mormor skulle baka tog hon fram stora bakbordet och ställde på köksbordet. Där bakade hon ut sina degar, allt från kanelbulledeg till bröddeg och pepparkakor. Hon mjölade bakbordet ordentligt för att inte degen skulle fastna. När hon var klar med baket använde mormor en degskrapa i rostfritt stål för att skrapa rent bakbordet efter användningen. Allra sist borstade hon bort allt överflödigt mjöl med en bakbordsborste. Jag mins aldrig att hon diskade av bakbordet även om hon säkert kan ha gjort det någon enstaka gång. Doften i från köket när hon bakade bröd var i alla fall himmelsk och jag kan fortfarande känna smaken av hennes kanelbullar i munnen när jag tänker på dem. 

 

Hos oss kan du köpa ett Bakbord tillverkat som från mormors tid.

 

Mått: 95 x 55 cm. sargkant 4 cm hög. På undersidan sitter en stopplist på 1 cm. 

Bakytan är i obehandlad playwood men kan behandlas med trävax som vi har i vårt sortiment under kategorin skura och byka eller neutral olja. 

 

Observera: Bakborden görs för hand av ett lokalt snickeri. Varje bakbord är därmed helt unikt och och då trä är ett levande material kan färgskiftningar och små nyansskillnader uppstå. 

 

Produktinformation

  • SKU:

    2117

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Tillbehör

Andra köpte också