Sök

Tumble Torch Oljefackla Svart small (Svart)

Betyg: 5.0 Stjärnor (3 recensioner)
Art nr: 1714
Handla denna produkt Tumble Torch Oljefackla Svart small
pris 179 kr/st
Tillgänglighet: LagervaraLeveranstid: 1-7 dagar

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Tumble Torch oljelampa svart small

Det här är en riktigt klassisk nostalgisk oljelampa. Tilllverkades på 50 talet av Amerikanska vägverket för att vara ovältbara, och användes av dem vid vägarbeten. Lampan har tyngder i botten så att den inte ska gå att välta. Den är också specialgjord för att fungera i regn och rusk, och den blåses inte ut av vinden när man eldar. Det var ett måste vid vägarbetena, att lyset skule fungera i alla väder, under lång tid, och att lampan inte ens skulle välta om den blev påkörd av bilar.

Tumble torch oljelampa är gjord för en extra lång brinntid och den lilla varianten brinner i hela 12 timmar. Brinnntiden kan dock påverkas av vilken lampolja du använder samt hur mycket veke du har framme. Du ska bara ha några få mm veke för att lampan ska fungera som alldra bäst, och ha längst brinntid. Tumble torch har en speciellt glasfiberveke som gör att den inte brinner upp och förstörs, så länge man ser till att alltid hålla lampan fylld med olja och inte elda veken när det inte finns olja inuti. 

Själv använder jag mina tumble torch vinter som sommar. De står ute i trädgården på ställning och har gjort så sedan de köptes för snart tio år sedan. Jag har aldrig bytt veke på dem. Jag bara fyller dem med olja och eldar. De brinner bra i alla väder. Ibland på sommaren blandar jag i lite citronella i oljan för att skrämma bort myggen, men för det mestaanvänder jag bara vanlig lampolja.

Tumble torch är perfekt i trädgården vid midsommar, krätffesten, vid jul och nyår, eller bara en vanlig helg eller vardagskväll.

 

När som helst som man vill skapa stämning och göra det lite mysigt i trädgården kan man använda sin tumble torch

 

Mått: höjd 15 cm, diameter 14 cm

Volym: 0,9 L 

Vikt: 0,7 kg

Material: metall, kiselsten, glasfiber 

Brinntid ca 12 timmar

Produktinformation

  • SKU:

    1714
  • EAN / GTIN:

    8714982007989

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 179 kr (2023-05-07)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Jättecool oljelampa!! Kommer att lysa upp trädgården i vintermörkret! Känns som superkvalitet som kommer att hålla i många år!

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Utmärkt, snabb leverans

Andra köpte också