Vispskål
Att baka sockerkaka eller äggkaka som mormor kallade det, var en riktig procedur. Viktigt var det skulle vara ett extra ägg i och att sockret och äggen vispades ordentligt i mormors gamla vispskål med hällpip. Om det inte vispades tillräckligt länge blev sockerkakan inte luftig utan sjänk ihop när man gräddade den på vedspisen. Än i dag kan jag för mitt liv inte förstå hur mormor lyckades göra så god och luftig sockerkaka i en vedspis där värmen säkerligen inte alltid höll samma exakta temperatur och utan hjälp av elvisp, men hennes sockerkakor var fantastiska. Jag har inte smakat godare senare, så något magiskt måste det varit med hennes visp, vispskål och ugn
Mått:
Bredd: 18 cm Höjd: 12 cm Längd: 24 |
Diskmaskinsäker, ugnssäker och klarar microugn
Produktinformation
-
SKU:
4814
Relaterade kategorier
Recensioner
Produkten har inga recensioner