Sök

Påskbonad barn vid vatten

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1379

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad barn vid vatten
pris 79 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskbonad barn vid vatten

Mått: 60 x 30 cm

Påskbonad barn vid vatten

Så har våren äntligen kommit. Med kluckandet av vatten i bäcken och kacklandet av nöjda hönor på jakt efter frön i gräset och fnisset av glada barn som äntligen får springa ute, utan strumpor och skor. Och med våren kommer också vår härliga högtid påsken! Påskliljor och färgglada ägg. Grönt gräs och gula kycklingar. Med denna härliga väggbonad riktigt känner du hur vårkänslorna kommer rusande.

Bonadens motiv

Denna härliga väggbonad är som ett glädjeskutt i hyllning till våren. Två barn står på en liten träbro över en sprittande blå bäck. De har påskliljor i famnen och en grön korg full med ägg vid sina fötter. Barnen är inte barfota utan strumpor och skor, som visan säger, men har sluppit ut ur vinterklädernas stränga stelhet och kan springa fritt i klänning och kortbyxor. Man riktigt känner hur barnen har spring i benen och nästan inte kan stå still på bron.

Kycklingarna har också spring i benen. En stolt färgglad tupp vakar noga tillsammans med några hönor över de små kycklingar som ska i bäcken och simma. De andra hönorna och kycklingarna vimlar i bakgrunden pickandes i gräset. På stigen som leder bort från bron upp mot de små röda stugorna på kullen ser vi en dräng, eller är det barnens storebror, putta en kärra med ännu fler korgar med ägg. Dessa hönor har varit riktigt produktiva efter vinterns instängdhet.

I bakgrunden ser vi ännu en klunga med röda stugor med vita knutar bortanför backens krökar. Himlen är klarblå så som den är riktigt fina vårdagar. Gräset är grönt och frodigt och träden har slagit ut med små skira gröna blad. Och lyssnar vi noga kan vi kanske höra surrandet av en tidig insekt på jakt efter vårens första nektar.

Dekorera med bonad

Att dekorera med bonad är en gammal tradition. Vissa bonader får hänga uppe året om, till exempel de som har visdomsord tryckta eller broderade på sig. “Egen härd guld värd” och liknande. Ofta är högtids bonaderna i glada färger för att riktigt lysa upp hemmet inför den stundande högtiden. Jul, midsommar och påsk är exempel på högtider som förärats egna bonader.

Tips när du hänger upp bonaden

Om du planerar att byta ut dina bonader efter högtid är det kanske inte läge att rama in dem. Men som tur är, är dessa pappers bonader både lätta att förvara och lätta att sätta upp. Mellan högtiderna kan du enkelt rulla ihop bonaderna och förvara dem längst in i garderoben tills det är dags igen. Förslagsvis i ett pappersrör tillsammans med alla dina andra högtidsbonader!

Om du vill använda häftmassa kan det vara ett tips att fästa en tejpbit på baksidan av bonaden för att slippa eventuella fett fläckar. Lite tejp runt kanterna kan också vara bra om du vill sätta upp bonaden med häftstift eller knappnålar. Med lite diskret tejp runt kanterna trasas inte pappret sönder lika lätt och du kan njuta av din bonad år efter år.

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1379

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också