Sök

Påskbonad "påsk på ladugårdsbacken"

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1380

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad "påsk på ladugårdsbacken"
pris 79 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskbonad " påsk på ladugårdsbacken"

Mått: 70 x 43 cm

Påskbonad "påsk på ladugårdsbacken"

Påsken är äntligen på väg, och vad är då bättre än att börja dekorera hemmet med vackra och nostalgiska bilder från svunna tider? Denna väggbonad har ett sött motiv med insmugna symboler för våren. Motivet får betraktaren att tänka på vår, landsbygd och gamla dagar.

Bonadens motiv

Bonaden visar en svensk ladugårdsbacke runt förra sekelskiftet, kanske i Småland eller Skåne, med den torra marken som vintern lämnat efter sig. En liten lintott till flicka i gul klänning leker med och matar de gula små kycklingarna intill deras bo medan två vuxna och ett yngre barn leende betraktar henne. På bilden syns även vita höns och en färgglad tupp. I bakgrunden vandrar en piga ut ur den röda ladugården med en spann mjölk som ska lastas på drängens hästdragna vagn. Björkarna står i full blom med ljusgröna löv, och i högra hörnet syns flertalet utslagna påskliljor. En klarblå himmel och en djupt blå sjö står i bakgrunden till denna vackra och hemtrevliga bild med tydligt gammaldags tema. Tecken för vår, påsk och den svenska landsbygden står för sig själva och utgör ett populärt motiv på en av de mest sålda bonaderna. Storleken på bonaden är 70 x 43 cm.

Hur du dekorerar med väggbonad

Väggbonader är en klassisk svensk dekoration som du säkert har sett hemma hos mormor eller farmor, och som enligt tradition används på våra svenska högtider, så som påsk, midsommar och jul. Bonaderna har gammaldags tema, ofta med tecken för årstiden, och visar upp en idyll från den svenska landsbygden eller ”hur det var förr”, för en nostalgisk och mysig känsla. Vävda eller virkade bonader är vanligt förekommande i svenska hem, speciellt hos de som är lite äldre, och föreställer då ofta himmel, hav och till exempel en solnedgång. En fiskarby är ett vanligt motiv. Broderade bonader är också vanliga, och har då ofta citat och kanske en liten mindre bild som hängs upp i kök eller vardagsrum för att påminna om något viktigt som livet lär. Bonader är ett vackert sätt att dekorera hemmet oavsett årstid, och även om det inte är påsk eller du har så mycket till övers för de gamla tiderna, så kan du låta bonaden hänga uppe hela året om som en påminnelse om den vackra svenska naturen, eller bara för bonadens vackert illustrerade motiv som duger gott som tavla i alla hemmets rum.

 

Tips vid upphängning

 

Den här bonaden går enkelt att hänga upp på väggen med hjälp av nålar eller vanliga häftstift. Använd gärna dubbelhäftande tejp som är lätt att ta bort, eller en annan diskret upphängningsmetod som inte tar uppmärksamheten från motivet. Hänger du upp bonaden med hjälp av knappnålar kan du välja en med ett huvud vars färg matchar väggbonadens bakgrund bra. För den ambitiösa kan det vara en god idé att rama in bonaden, gärna i en mörkbrun ram som passar tidsandan. Då passar den även desto bättre att hänga uppe året runt.

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1380

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också