Skurborste med handtag - Nostalgiska.se
Skurborste med handtag Praktisk handgjord skurborste med handtag för inom och utomhusbruk https://nostalgiska.se/templates/nostalgiska-resp-km007/upload/iris-hantverk/skurborste_med_handtag.jpg

Skurborste med handtag

1231

Praktisk handgjord skurborste med handtag för inom och utomhusbruk

189 kr
I lager (5 st)   Leveranstid: 1-7 dagar

Skurborste med handtag

Mormor hon sopade på vardagarna och skurade sina golv till större helger. Då låg hon alltid på knä med panelborsten i högsta hugg och såpskurade tills att golvet blänkte. Eftertorkade gjorde hon med en skurtrasa och kallvatten. Jag minns hur hon blev irriterad på morfar om han då kom in i köket och störde, och oftast så gjorde han nog inte det för han visste vad som gällde. Konstigt nog blev hon aldrig arg på mig näg jag gick över det nyskurade golvet och satte mig på vedlådan för att värma mig vid vedspisen. Överhuvudtaget så minns jag sällan mormor som arg eller irriterad. Däremot minns jag den goda doften av såpa när mormor skurade, och än i dag tycker jag inte att det är riktig helg om det inte doftar såpa i huset. 

 

Mormor hon använde som sagt en vanlig sformad panelborste när hon skurade, men jag är säker på att hade hon hittat en skurborste med handtag så hade hon använt den, för trots allt så var min mormor en praktisk dam, och handtag på borsten gör det enklare att använda den. Hos oss på nostalgiska kan du köpa en allsidig skurborste med handtag för grövre rengöring som kan användas för att skura såväl trasmattor, golv och badkar mm. En variant av den klassiska gamla panelborsten men nu med ett praktiskt handtag. Perfekt om man vill skona händerna, eller för att svärta vedspisar med. 

 

Handdragen med borst av vit fiber. 

 

Vikt 160 g
Längd 21 cm
Bredd 6 cm
Höjd 7,5 cm

 

 

Skurborsten är tillverkad av Iris hantverk, ett litet borstbinderi som startades i slutet av 1800-talet i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den alltså finns kvar än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. 

Idag är man 13 anställda i Iris Hantverk. Grunden i verksamheten är borstbinderiet på Sandsborgsvägen i Enskede. Där binder 5 synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition. På iris hantverk värnar man om hantverkarna och borstbinderiets fortlevnad. Dess vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.

Alla borstarna från Iris hantverk är av exklusiv design och tillverkas mestadels av naturmaterial, Det finns ingenting som slår den känslan och den kvaliteten som en handdragen borste i naturmaterial ger.

Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Tillbehör

Andra köpte också