Sök

Tumble Torch Stor Oljelykta Koppar

Betyg: 4.7 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1716
Handla denna produkt Tumble Torch Stor Oljelykta Koppar
pris 349 kr/st
Tillgänglighet: Lagervara

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Tumble Torch Stor oljelampa Koppar

Det här är en riktigt klassisk nostalgisk oljelampa. Tilllverkades på 50 talet av Amerikanska vägverket för att vara ovältbara, och användes av dem vid vägarbeten. Lampan har tyngder i botten så att den inte ska gå att välta. Den är också specialgjord för att fungera i regn och rusk, och den blåses inte ut av vinden när man eldar. Det var ett måste vid vägarbetena, att lyset skule fungera i alla väder, under lång tid, och att lampan inte ens skulle välta om den blev påkörd av bilar.

Tumble torch oljelampa är gjord för en extra lång brinntid och den lilla varianten brinner i hela 24 timmar!!! Brinnntiden kan dock påverkas av vilken lampolja du använder samt hur mycket veke du har framme. Du ska bara ha några få mm veke för att lampan ska fungera som alldra bäst, och ha längst brinntid. Tumble torch har en speciellt glasfiberveke som gör att den inte brinner upp och förstörs, så länge man ser till att alltid hålla lampan fylld med olja och inte elda veken när det inte finns olja inuti. 

Själv använder jag mina tumble torch vinter som sommar. De står ute i trädgården på ställning och har gjort så sedan de köptes för snart tio år sedan. Jag har aldrig bytt veke på dem. Jag bara fyller dem med olja och eldar. De brinner bra i alla väder. Ibland på sommaren blandar jag i lite citronella i oljan för att skrämma bort myggen, men för det mestaanvänder jag bara vanlig lampolja.

Tumble torch är perfekt i trädgården vid midsommar, krätffesten, vid jul och nyår, eller bara en vanlig helg eller vardagskväll.

 

När som helst som man vill skapa stämning och göra det lite mysigt i trädgården kan man använda sin tumble torch

 

Mått: höjd 20,5 cm, diameter 20 cm

Volym: 2,5 L

Vikt: 2 kg

Material: metall, kiselsten, glasfiber

Brinntid ca 24 timmar!!!!!!

Produktinformation

  • SKU:

    1716
  • EAN / GTIN:

    8714982007217

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 349 kr (2023-09-04)
0
0

Recensioner

Betyg: 4 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Valde en stor oljelykta i koppar och trodde att den skulle vara tillverkad av koppar, men den är mer ”lackerad” i kopparfärg och ganska högblank. Jag tycker mycket om den ändå och den kommer användas flitigt i trädgården :) kommer beställa en svart nästa gång!

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Riktigt snygg i koppar. Jag har flera svarta men denna står på altanen och "skiner"!

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Trevlig produkt. Har inte hunnit testa min ännu men syrran har ett par stycken och de fungerar bra och är trevliga och annorlunda.

Andra köpte också