Sök

Väggbonad Midsommar

Betyg: 5.0 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1401
Handla denna produkt Väggbonad Midsommar
pris 79 kr/st
Tillgänglighet: Bara 3 kvar i lager

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Väggbonad Midsommar 

 

Den här bonaden ger dig en känsla av det kanske allra svenskaste som finns, nämligen midsommar. Detaljerna får dig att associera till svenskt midsommarfirande och miljön är hämtad från det perfekta stället att fira på: den svenska landsbygden. Om du någon gång har firat en ”äkta” midsommar på landet kommer bonaden att få dig att minnas hur dagen har en känsla av mystik över sig. Kanske är du till och med en av dem som plockade blommor att lägga under kudden för att få drömma om din tillkommande.

 

Bonadens motiv

 

Ofta brukar väggbonader som föreställer svunna tider ha mitten av 1900-talet eller lite tidigare som förebild, men det ser inte den här bonaden ut att ha. Bonaden är i stället målad i en stil som får den att se flera hundra år gammal ut. I bakgrunden syns den vackra, klarblå himlen och några höga kullar. Du kan även se ett större, rödmålat bostadshus med tillhörande ladugård och uthus. Två rader med björk bildar en allé kring en gata som mer ser ut som en blomsteräng. Vid sidan om det sista trädet står ett ungt par med händerna på varandras ryggar. Tjejen håller i en vacker blomsterbukett och har håret i flätor. Kanske har firandet ännu inte startat eftersom de verkar vara först på plats. Runtom bonaden finns det en ram i rött, gult och svart och längst ned är mattfransar påmålade, vilket ger ett intryck av att det är en hemgjord bonad.

 

Bonaden har måtten 35 x 60 cm.

 

Att hänga upp din väggbonad

 

Tack vare att våra bonader är tillverkade i papper är det enkelt att hänga upp dem, men du ska ändå få några råd för att det ska gå bra och smidigt. En vanlig metod att hänga upp planscher och liknande i pojk- och flickrum är att använda sig av häftmassa, men vi rekommenderar att du inte gör det vare sig där eller när du ska hänga upp din vackra midsommarbonad. Det beror på att det inte alltid fäster lika bra, men i första hand för att det har en tendens att lämna efter sig fula fettfläckar på både tapet och väggbonad. Vårt råd är i stället att du använder knappnålar eller häftstift. Knappnålar passar bra när inte väggarna är alltför hårda och deras små huvuden gör att de knappt syns. De finns dessutom att köpa i regnbågens alla färger. Till häftstiftens fördel hör att de går att sätta i betydligt hårdare väggar. Du kan till och med använda en hammare om du är lite försiktig. Nackdelen med dem jämfört med knappnålar är att de har större huvuden och därmed inte är lika diskreta. Det är något däremot som du till största del kan lösa på ett riktigt fiffigt sätt genom att du målar dem med en ljusbrun, permanent penna.

 

Väggbonader - En lång tradition

 

Att hänga upp bonader på väggen är en lång tradition som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. På 1800-talet kom de första i papper och nu, ett par hundra år senare, har du chansen att dekorera ditt hem på samma sätt som din mormor och mormorsmor gjorde.

 

35 x 60 cm

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Sommar, Midsommar
  • SKU:

    1401

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 79 kr (2023-10-30)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Andra köpte också