Sök

Påskbonad Bonde firar påsk

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1307

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad Bonde firar påsk
pris 79 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskbonad Bonde firar påsk

Bånadens mått: 60 x 30 cm

Påskbonad Bonde firar påsk

Denna härliga påskbonad ger en känsla av att våren är på intåg. Med ett hemtrevligt motiv i gammal stil och tillverkat av kraftigt papper är det garanterat en blivande påsktradition i svenska hem.

Bonadens motiv

Konstnären ger betraktaren en känsla av att färdas tillbaka till en tid där sådant som stress sällan eller aldrig förekom. Bonaden är mycket välgjord och ger dig chansen att upptäcka en lång rad vackra och inspirerande detaljer. Färgerna är varma och hemtrevliga, motivet enkelt men charmigt och håller hög kvalitet.

I förgrunden ser du bonden och hans fru som båda sitter i hästkärran. I kärran finns också en flätad korg med flera ägg och kring kärran flockas ett flertal hönor och även den ståtliga tuppen. I bakgrunden ser du en spegelblank sjö och vid stranden ligger bondens hus, en timrad stuga med vacker faluröd färg på väggarna och vita knutar. Gården omges av en gärdsgård och du kan även se vårtecken så som knoppande träd och videkissar. På andra sidan av den spegelblanka sjön kan du skymta ytterligare en timrad faluröd stuga som troligtvis tillhör ytterligare en bonde som njuter av våren tillsammans med sin familj och sina gårdsdjur.

 

Hemtrevligt med bonad

 

Att hänga vackra bonader på väggarna är något som vi svenskar har gjort sedan lång tillbaka i tiden. Vi har använt oss av vardagsbonader såväl som bonader till olika högtider. Just påsken må ha börjat som en judisk tradition till minne av uttåget ur Egypten som företogs av israeliterna men idag är det en älskad högtid här i Sverige. Vi firar påsk genom att plocka in påskris och dekorera det med fjädrar samt ägg. Vi målar ägg, äter god mat och umgås med familjen. Påskpynt är också en stor del av vårt påskfirande, vi pyntar med kycklingar, påskägg, tuppar och många av oss hänger även bonader på väggen. Traditioner är mycket uppskattat och att ha möjligheten att ta fram välbekanta föremål och bonader för att pynta skapar en känsla av tillhörande och gemenskap. Med den vackra bonaden av bonden och hans hönor kan du skapa en ny, uppskattad tradition i din familj.

 

Bevara bonaden år efter år

 

Tar du väl hand om din vackra bonad kan den bli ett välkommet tillskott till din påsktradition och hänga på din vägg år efter år. För att inte skada den vid upphängning kan du exempelvis använda dig av tunna nålar eller varför inte häftmassa? Båda metoderna är diskreta vilket lyfter fram motivet så att det stannar i fokus hos betraktaren. När det är dags att ta ned din bonad så bevarar du den bäst genom att rulla ihop den. Att vika den ger slitskador över tid och förkortar bonadens livslängd markant. Det bästa sättet att förvara din ihoprullade bonad är i en cylinderformad behållare som också gärna ska vara stadig. Om du saknar en sådan behållare kan du linda din bonad runt tomma hushållsrullar, eller tejpa ihop två stycken, och fästa bonaden med ett snöre eller ett gummiband för att förhindra att den rullar upp sig.

 

 

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1307

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också