Sök

Påskbonad Tupp vid vatten

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1384

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad Tupp vid vatten
pris 79 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskbonad "Tupp vid vatten"

Denna väggbonad är fylld med vårens färger fördelade i ett landskapsmotiv som välkomnar våren. Färgerna skiftar, beroende på var i bonaden du tittar, från ett kalt och gult landskap till vänster, till en grön och blomstrande natur till höger. Med fokus på tuppen och dess familj presenterar motivet en av de stora högtiderna som firas under våren, nämligen påsken. Detta syns ännu tydligare när man ser barnet som plockar vitsippor och träden som slår ut sina blad.

 

Bonadens storlek är 60 x 30 cm

 

Motiv

Motivet på denna väggbonad kan ses som väldigt simpel vid första anblicken. Vid fjärran ser man en dimmig bergskedja som sträcker sig längs med hela horisonten. Nedanför berget ser man en skog av träd och buskar som ser ut att vara en blandning av granar och lövträd som breder ut sig lika mycket som berget. Landskapet börjar sedan att ändras, vi möts av en gul åker och hus med klassiska tegeltak och väggar i vitt och orange.

 

Byggnaden längst till vänster i motivet är den som sticker ut mest med sin orange färg som är omsvept av gul åker och en sluttande kulle vid dess ena långsida. De andra byggnaderna är placerade närmare den vackra sjön med hisnande detaljer där nyanser av blått och svart har skapat en illusion om att vattnet är som en spegel, där skuggor av träd och byggnader återspeglas i det klara vattnet. I sjön finns även en person som tar en roddtur med sin jolle i denna molnfria dag.

 

Närmare oss i perspektiv och längre ner i bilden ser vi hur det gula landskapet förvandlas till grönt mjukt gräs, i det vänstra hörnet ser vi ett fält av vitsippor och en liten flicka som sitter bland blommorna. Flickan bär en ljusblå klänning och har ljusblont hår uppsatt i en röd tofs och plockar glatt en famn vitsippor och njuter av deras dofter. Till höger om henne ser vi en tupp med färgglad fjäderdräkt i nyanser av blått, rött och gult som praktfullt spanar ut över omgivningen från en sten omsluten av sin hönsfamilj.

 

På åkern bakom flickan ser vi en arbetshäst och en bonde arbeta på åkern och i hela motivet hittar vi björkar, vars stammar sträcker sig högt mot himlen och redan har grenarna slagit ut små gröna blad.

 

Hela bilden är en hyllning till våren, från omvandling av landskapet från kalt till grönt och vårblommor som träder fram, det finaste är nog ändå hönsfamiljen som subtilt påminner om påsken som är en stor högtid som firas under denna årstid. Motivet är inramat i gröna kanter och har en storlek på 60 x 30 cm.

 

Ett stämningsfullt alternativ

Väggbonader är en dekorationsprydnad som använts genom flera århundraden. Det är ett alternativ som direkt sätter ton i rummet med dess motiv, från att ha ett tema om stämningsfull jul till en vardaglig sommarlängtan kan väggbonader enkelt liva upp rummet som du vill ha det. Väggbonader kommer i en stor variation på material, det kan vara papper eller tyg och motivet kan vara handmålat till broderat. I detta fall är materialet gjort av kraftigt papper.

 

 

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1384

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också