Sök

Påskbonad Påskmarknad

Betyg: 5 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner
Art nr: 1385

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad Påskmarknad
pris 79 kr /st

Nostalgiska.se

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Påskbonad "Påskmarknad"

En väggbonad med varma och ljusa färger är perfekt för att påminna dig om vårens intåg och om dess vackra blommor. Med påsk som huvudtema cementerar bonaden en stark association till traditioner och härligheter, i detta fall påskmarknaden som människor besöker för att köpa vårblommor och pyntdekorationer till firandet.

 

Motiv

I denna bonad presenteras ett grannskap i varma och ljusa färger. Husen i bakgrunden är målade i orange och ljusgula toner som om solens strålar kom högt ovan från en blå himmel med enkla vita moln i en obruten rad. I mitten bland dessa hus är en vit kyrka placerad för att förankra temat om påsken och varför vi firar det. Bakgrunden avslutas med att fylla ut mellanrummen bland husen och kyrkan med träd och buskar som slagit ut sina gröna blad.

 

Bakgrunden skiljs tydligt åt med en bro över en flod som speglar husen i vattnet. Man ser även en sjöman iklädd en randig vitblå tröja och skepparmössa som glatt förbereder sig för en tur med sin jolle i vänstra hörnet, troligtvis kommer han mötas upp med flera entusiaster då fler jollar syns till vid andra sidan om floden dock inga ägare ännu tillsynes.

 

Det som ögonen dras till är händelserna som sker till höger i väggbonaden, en mor och hennes två barn som handlar pynt inför påskfirandet. Modern iklädd en vitröd randig klänning och en gul sjal har lagt ner sin korg med varor som hon införskaffat på bordet och pratar glatt med försäljaren vars distinkta halmhatt och blå förkläde är lika stiliga som det varma leendet han har till modern i samband med att han räcker över en bukett med gula vårblommor. Utöver gula vårblommorna har han även ett sortiment med påskris, björkkvistar pyntade med fjädrar i glada färger, och även längst ner i hörnet ser man små tulpaner som börjat växa fram i krukor.

 

Barnen, en äldre syster i lila kläder och en yngre bror i blått visar inte lika stort intresse för mannen med blommorna. Systern är mer nyfiken på varför modern är så glad, medan broderns blickar är riktade mot påskrisen. Gåendes bakom familjen ser man baksidan av en dam bärandes en brungul rock över en blå klänning och matchande skor, hållandes i sin egen bukett med blommor, troligtvis skyndandes hem. Runtom motivet finns en tydligt grön kant som ramar in hela bilden.

 

Bonadens storlek är 60 x 30 cm.

 

Dekorera med väggbonad

Väggbonader har tidigare varit ett vanligt sätt att dekorera ett rum. Denna prydnad har använts sedan decennier tillbaka som ett billigt alternativ för att dekorera rummet. Material och motiv som används har varierat mellan år och säsong, i detta fall är väggbonaden målad på ett kraftigt papper.

Att hänga upp en väggbonad kan sätta ton i rummet på ett sätt som ommålade väggar eller tavlor inte kan göra. Det påminner en om gamla tider och ett enklare liv, för att inte nämna högtidligt.

Du kan hänga upp denna väggbonad med häftstift som matchar färgen på kanterna eller häftmassa om du inte vill riskera att skada bonaden eller tapeten.

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1385

Relaterade kategorier

Prishistorik

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också