• Enhetsfrakt 59 kr

  • Snabba leveranser

  • Säker betalning

Sök

Påskbonad Barn med kycklingkorg

Betyg: 5 stjärnor av 5 (5 recensioner)

OBS Alla bonader skickas alltid i separat papprör frön oss. Det görs för att det inte ska skadas. Om man då beställt andra varor kan försändelserna komma vid skillda tillfällen. Oftast kommer de fram samtidigt men ibland kan röret ta någon dag till på sig.

Handla denna produkt Påskbonad Barn med kycklingkorg
pris 79 kr
Tillgänglighet: Lagervara

Enhetsfrakt 59 kr

Snabba leveranser

Säker betalning

Art nr: 1383

Nostalgiska

Gå till kundomdömen

Produktbeskrivning

öppna Stäng

Produktbeskrivning

Påskbonad " Barn med kycklingkorg"


Väggbonaden visar tydligt det som symboliserar det lekfulla med påsken. Barn som gladeligen leker med kycklingar. Den svarta tuppen som tittar nyfiket på de små kycklingarna är ett minne från enklare tider av påskfirande. En hyllning till en tradition vars sätt att fira har förändrats med åren men där kärnan och syftet ännu sprids vidare till den nya generationen. 

Hemmet, familjen, påskmiddagen och återseendet av nära vänner och familj kännetecknar påskens traditionella högtid. Precis som motivet i denna bonad berättar genom barnen, kycklingkorgen och den väntande hönan är det många av oss som återvänder till sina familjer för att fira påskens högtid tillsammans. Och vad ka vara mer passande att låta denna påskbonad återspegla tanken av att återförenas med sin familj.

Påsken är glädjen, ljuset och värmens högtid. Familjerna samlas för att intaga den traditionella påskmiddagen tillsammans. Barn och vuxna samlas för att måla ägg, fästa färgglada fjädrar i riset och göra påskpynt tillsammans – man dekorerar både hemmet och middagsbordet.

 

Motiv

Motivet är av en enkel design men med praktfulla detaljer och varma färger. Bonaden presenterar ett par barn, en pojke och en flicka, där pojken håller upp en korg som är fylld med gula kycklingar till en tupp i svart fjäderdräkt. Pojken är iklädd en skepparmössa som omsluter ljusbrunt hår, bär en vit tröja som är övertäckt av blåa hängselbyxor med rött överdrag. Byxorna slutar strax nedanför knät och höga vadstrumpor skyddar och värmer hans underben, fötterna är istoppade i ett par fint snidade träskor. Ett skodon vi egentligen borde använda mer idag. Flickan matchar med en huvudbonad, dock en rutig sjal i vit och rött, som täcker ett hårsvall i ett ljusare brunt än pojken. Hon är iklädd en vit tröja med en bred ljusgrå kjol som är täckt av ett randigt förkläde i gult och vitt. Skorna är av läder till skillnad från pojkens träskor. Hon tittar nyfiket över pojkens axel ner på de små kycklingarna.

 

Detaljerna är oerhört välgjorda från topp till tå. Från glimret på pojkens skeppsmössa som tydliggör de olika materialen på mössan, till skuggningen på träskorna, för att inte tala om marken som är täckt av halm där man kan nästan se vartenda strå. Motivet har inte många saker att se på, men det som erbjuds är av hög kvalité vilket kan reflekteras till våren som årstid när träd slår knopp och de första vårblommorna kommer ut från jorden. Det är kanske inte mycket, men det är något som uppskattas av desto fler och välkomnas i lika hög grad efter en kall och mörk vinter.

 

Enkelt och stiligt

Väggbonader är en enkel metod att sätta stämning i rummet, med rätt motiv och på en kal vägg går fokuset direkt till bonaden i rummet. Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, och det gäller samma sak för väggbonader. Häng upp en på väggen för att sätta ton vid speciella högtider, eller ha en för vardagligt bruk. Blicka på motivet och dröm dig bort in i dess värld.

 

Förvaring av väggbonad

Om du använder väggbonader för speciella tillfällen, kan det vara bra att förvara dem på rätt sätt för att undvika onödigt slitage. Väggbonader kommer i många variationer, från bonader gjorda i tyg och broderier till att vara handmålade i papper. Denna påskbonad är gjord av kraftigt papper och därför är det viktigt att undvika att vika bonaden då onödiga veck och skrynklor kan uppstå som inte kan tas bort. Rulla istället ihop bonaden och lägg den inuti en cylinderbehållare, och om du inte har något sådant fungerar insidan på kartongrullen som finns i exempelvis på presentpapper minst lika bra. Försegla öppningarna med papper och nu kan du enkelt förvara dem till nästa tillfälle.

 

Storlek: 35x50 cm

 

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Motiv
Påsk
  • SKU:

    1383

Relaterade kategorier

0
0

Recensioner

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Den ger glädje och hopp - det finns godhet i både mumsiga ägg och i livet

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

Helt underbar!

Betyg: 5 Stjärnor av 5
Verifierat köp

kanon fin gammaldags

Andra köpte också